Home » Жизнь за границей » Як влаштуються на роботу в Канаду

Як влаштуються на роботу в Канаду


Жителі пост радянського простору все частіше серйозно замислюватися про переїзд жити чи працювати за кордон. Вся справа в тому, що вирушаючи в літні відпустки в сусідні високорозвинені країни, кожен про себе зазначає високий добробут і рівень життя людей. А от повернення на батьківщину часто приносить смуток і розчарування.

СНД – країни з перехідною економікою і, природно, ще не дорости до того рівня економічного розвитку громадянської самосвідомості що колись ворожі капіталістичні країни, від сюди і різниця.

Для багатьох переїзд в іншу країну питання дуже складне адже людина відразу стикається з масою проблем у вигляді мовного і ментального бар’єрів. Але бажання жити краще, отримувати гідну оплату за свою працю і надійне соціальне забезпечення і є тим важелем, який змушує наших співвітчизників кидати насиджені місця і йти назустріч невідомості.

У тій статті я хочу розповісти про способи влаштування на роботу в Канаду, країну з великою російською і українською діаспорою.

Канада країна емігрантів, тут живе багато національностей – англійці, французи, слов’яни, китайці, мексиканці індуси і безліч інших ділять між собою простори цієї північної країни на Американському континенті.

Описувана стану одна з небагатьох надають роботу іноземцям в рамках федеральної програми трудової імміграції, які самостійно отримали робочу візу.

Перший варіант працевлаштування в Канаді:
Класичне запрошення від роботодавця є тим документом, який дозволить в майбутньому стати співробітником бажаної компанії. Умовою видачі такого запрошення є безпосередня зацікавленість роботодавця у вашій кандидатурі. Але питання полягає в тому, як знайти такого роботодавця і чим його зацікавити.

По-перше відразу зазначимо, що вік претендента не повинен бути менше 18 років і не більше 49, якщо ви цю серединну категорію не потрапляєте, то шукати роботу залишається тільки на батьківщині.

Якщо ж Ви за віковими критеріями підходите, то непогано було б ознайомитися з інформацією, розміщеною на цих сайтах: www.monster.ca і www.workopolis.ca. Це найбільш популярні Канадські сайти з працевлаштування, де щодня виставлятися «найсвіжіші» вакансії.

Кращим виходом для претендента буде розмістити своє резюме англійською та французькою мовами.

Наступний крок це розсилка свого резюме на адреси різних рекрутингових компаній, які зацікавлені у працевлаштуванні шукачів адже в разі прийняття їх клієнта на роботу, як правило, вони отримують оплату своїх послуг або від роботодавця, або відсоток від зарплати здобувача.
Ще можна направити резюме безпосередньо у відділи кадрів вакансій, що Вас компаній з барвистим супровідним листом про те, який Ви виконавчий, креативний і дисциплінований і як Вам до душі робота в цій компанії.

В резюме важливо вказувати свої контакти: електронну пошту, номер аськи і skype, адже потенційному роботодавцю цілком ймовірно захочеться поговорити з Вами особисто, щоб переконатися в достовірності зазначеної інформації.

Є багато випадків, коли за підсумками проходження такого віртуального співбесіди заокеанські бізнесмени висилали запрошення симпатичного шукача. Але важливо враховувати, що канадці дуже законослухняні люди, а за їх законами у разі появи вакансії інформацію про неї необхідно відразу розмістити у місцевих засобах масової інформації, та подати заяву в міністерство праці. Це потрібно для того, щоб показати владі, що мовляв дивіться – «в Канаді бажаючих немає запрошуємо з – за кордону».

Протягом місяця державний орган повинен прийняти рішення за запитом. Коротше якщо за цей час вакантне місце не займе канадець, то воно Ваше! Але як розумієте, процедура досить тривала і нерідко саме вона в кінцевому результаті позбавляє Вас місця. Але є і позитивні тенденції адже цілком ймовірно що Канадців просто не влаштує рівень пропонованої заробітної плати або ж Ваша кваліфікація та навички виявляться вельми конкурентноздатними на канадському ринку праці. Загалом, шанс є!!!

Для багатьох робота в Канаді не просто спосіб тимчасового заробітку, а шанс залишитися там жити. Уряд країни це прекрасно розуміє, адже робочу візу можна продовжувати строк до трьох років, а право претендувати на ПМЖ з’являється по закінченню двох років проживання.

Бувалі кажуть, що посольство куди охочіше дає візу тим, хто надає документи свідчать про наявність на батьківщині сім’ї, дітей, батьків, а так само свідоцтва про наявність якоїсь власності і банківських рахунків. Тобто цим Ви показуєте, що збираєтеся працювати тільки в країні кленового листа і не плануєте претендувати на громадянство.

Коли запрошення від роботодавця вже є і пів справи зроблено необхідно оформити візу. Для цього в посольство потрібно подати наступні документи:
1. Запрошення від роботодавця;
2. Копію трудового договору;
3. Закордонний паспорт;
4. Диплом про отримання освіти;
5. Трудову книжку;
6. Рекомендації з колишнього місця роботи;
7. Довідка про відсутність судимості;
8. Сертифікат IELTS про володіння мовою;
9. Документ про оплату візового збору.

Ви, напевно, вже здогадалися, що всі ці документи повинні бути перекладені на англійську мову та нотаріально засвідчені.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *