Home » Жизнь за границей » Як емігрувати до США

Як емігрувати до США


Виграш в лотерею Грін-карт
Це найбільш простий спосіб покинути неосяжні межі батьківщини, ще і не потребує яких-небудь серйозних витратах. Справа в тому, що участь у лотереї безкоштовно і щорічно щасливчиками стають п’ятдесят п’ять тисяч жителів різних країн світу.

До отримання або неотримання візи грає роль випадок і везіння майбутнього емігранта. Однак назвати цей спосіб стовідсотково вірним складно, адже, як і у звичайній лотереї свого виграшу можна чекати багато-багато років. У будь-якому випадку Ви нічого не втрачаєте, залишивши на сайті анкету в надії на свою фортуну.

Якщо ж Ви твердо вирішили пошукати щастя за океаном, то паралельно слід розглядати й інші способи отримання виду на проживання в США.

Робоча імміграція
Цей спосіб імміграції підходить для майстрів своєї справи – кваліфікованих фахівців, які здатні принести користь економіці країни.
У математиків, фізиків, хіміків, ІТ спеціалістів, архітекторів найбільш хороші шанси отримати роботу в цій країні.

Але цей процес імміграції не так простий, адже для початку необхідно віддалено знайти там роботодавця, який вважатиме Вас гідним зайняти вакантну посаду. Як правило, здобувач повинен бути з вищою освітою і успішним досвідом роботи в обраній сфері.

Навіть якщо роботу Ви знайшли, те саме оформлення робочої візи може зайняти певний час, в середньому – від півроку до року, тому роботодавці не прагнуть шукати працівників за кордоном, адже завжди вакансію може зайняти американець, що буде набагато швидше.

Чоловік з США
Давній перевірений спосіб – це вступ у шлюб з американцем (американкою). Тут є кілька варіантів приїзд в країну по візі нареченого (нареченої) (к1), одруження на батьківщині з подальшим возз’єднанням родини за океаном. До цього способу найчастіше вдаються в тому випадку якщо наречений і наречена вихідці з якоїсь однієї країни, але один з них вже отримав американське громадянство. Або ж укладення шлюбу вже на території США.

Віза нареченого (нареченої) діє три місяці, протягом яких Ви зобов’язані вступити в шлюб з запросив Вас людиною. Якщо одруження протягом встановленого періоду не відбувається, то подальше перебування на території країни є нелегальним і дорога перед Вами одна – на батьківщину.

Возз’єднання з чоловіком теж може забрати чимало часу іноді процес триває близько одного року, так що до цього теж треба бути готовим.
Після весілля щасливий чоловік (дружина) отримує грін-карту, правда вона тимчасова терміном всього на три роки, але це перший великий крок до набуття громадянства.

Минуло три роки у Вас є повне право подати документи на громадянство або ж на продовження грін-карти ще на десять років.

Інвестиції всім потрібні і США не виключення з правилатут завжди раді «прибульцям» здатним створити нові робочі місця для американців. Найменша сума, яку можна вкласти в економіку країни щоб отримати привілеї її громадянства – 500 000 доларів, однак чим більше, тим краще.

Якщо сума менше мільйона доларів, то у Вас немає права обирати сферу, в яку ви хочете вкласти свої гроші. Я думаю, ніхто не захоче вкладати свої «кровні» в галузі погано розвинені в місцях, де процвітає безробіття.

При всьому цьому ви повинні ще й забезпечити хоча б десяток американців роботою і довести що інвестуються гроші здобуті законним шляхом.

Біженство і політичний притулок
Якщо на батьківщині Вас переслідують за політичні погляди, расові та національні ознаки, або на підставі Вашого віросповідання власні влади, то є шанс отримати політичний притулок у США.

Але громадянство отримати не так вже просто, адже необхідно переконати владу країни в тому, що Вас дійсно пригнічують, а країна де Ви змушені все це терпіти, не здатна або не бажає надати Вам захист.

Цей спосіб переїзду в США досить спірне, адже докази необхідно приводити дійсно вагомі. Так що вдаватися до нього краще всього лише в тому випадку, якщо у Вас є реальні підстави побоюватися за своє життя.

Для незвичайних людей з видатними здібностями двері в США завжди відкриті.
Відомі на весь світ вчені, спортсмени, культурні діячі можуть без проблем отримати візу О1. Фізи ЕВ2-NIW отримують кандидати приїзд яких вигідний національним інтересам країни, найчастіше ними виявляються вчені домоглися успіху в природничих науках.

Возз’єднання з сім’єю
Якщо у Вас є родичі за океаном які бажають з вами “возз’єднається”, то шанси на переїзд в США теж є. Подружжя возз’єднують швидше. Для того щоб дочекатися з батьківщини дитини американським батькам доведеться почекати приблизно від трьох до п’яти років, а якщо повнолітні діти то й усі вісім. Возз’єднання з далекими родичами мало ймовірно, і скоріше всього за підсумками процесу розгляду Вам буде відмовлено.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *