Home » Жизнь за границей » Як отримати громадянство Іспанії

Як отримати громадянство Іспанії


Ні для кого не секрет, що рівень життя в Європі на порядок вище, ніж у ряді пост радянських країнах багато років безуспішно будували комунізм щоб потім різко перейти до капіталізму. Ми звичайно пережили важкі дев’яності, однак далеко не всі задоволені умовами життя і можливостями, які дає нам наша держава.

У цій статті мова піде про Іспанію і про те, як можна отримати громадянство в цій країні і чи варто це робити.

В першу чергу отримати громадянство Іспанії можна за умови, що у Вас вже є вид на проживання. Для цього Вам необхідно прожити на території батьківщини «кориди» і «фламенко» не менше десяти років на законних підставах. Ну якщо ви звичайно не отримали статус біженця (за таких обставин досить і п’яти років).

Громадянам країн латинської Америки, на просторах яких в минулому панували іспанські конкістадори, теж є потурання у вигляді двох років проживання законного проживання на території Іспанії. Те ж саме стосується Андорри, Філіппін, Екваторіальній Гвінеї і сусідки по півострову – Португалії.

Якщо дитина народилася на території Іспанії, то по закінченню одного року проживання теж можна оформити офіційне громадянство (природно батьками).
Якщо Ви уклали офіційний шлюб з іспанським громадянином (громадянкою) то по закінченню року – можете стати повноправним громадянином цієї країни, ну звичайно за однієї умови, що на момент подання заяви ви не встигли розлучитися. Те ж саме стосується вдів і вдівців іспанських громадян.

Світить громадянство так само народженим за межами країни особам від матері, батька, бабусі і дідуся які народилися на території Іспанії.

Але походження і всіх інших зазначених вище умов не досить, якщо «кандидат у громадяни» не продемонструє достатній рівень інтеграції у суспільство і зразкове громадянську поведінку.

Для довідки зауважу, що Іспанцями за походженням є:
– діти матері або батька, які народилися на території Іспанії;
– навіть якщо обидва батьки іноземці, але хоча б один із них народився на території Іспанії, дитина вважається іспанцем за походженням;
– дитина, яка народилася на території Іспанії від батьків без громадянства і від особистості батьків, яких не відомі.
– діти віком до 18 років усиновлені громадянами Іспанії.

Якщо дивитися правді в очі, то перспектива жити в цій європейській країні і працювати на низькокваліфікованих роботах, та ще й нелегально не вельми приємна. Узаконити таке перебування дуже складно, а перебування тут позбавлене всяких прав і фактично поза законом моментально розвіює всю романтику і уявлення про гідне життя в цивілізованому соціальній державі.

Тому, якщо Ваша мета просто заробити гроші і виїхати на батьківщину, то краще робіть це офіційно, оформляйте робочу візу і над питаннями громадянства і виду на проживання навіть не заморачивайтесь.

Але знайте, що саме отримання виду на проживання без права на роботу – найбільш вірний спосіб для тих, хто має на території країни нерухомість, а ще має непогані доходи за межами цієї прекрасної країни.

Бачте, Іспанія, як і багато інші держави Європи, трохи страждає від напливу дешевої робочої сили з менш розвинених країн Азії, Африки та що вже там таїти і колишнього СНД.

Так що якщо Ви хочете стати повноправним членом цього суспільства, то, будь ласка, принесіть якусь користь. Купіть будиночок на узбережжі, сплачуйте за комунальні послуги, так і власне влаштовуйте свій побут як Вам завгодно, але за гроші зароблені в іншому місці.

Ще краще, якщо ви відкриєте власний бізнес і забезпечите громадян країни робочими місцями. Як Ви зрозуміли, Іспанія зацікавлена в іноземних інвестиціях, адже світова криза 2008 року торкнувся і її економіку. А наслідки кризи досі намагаються подолати як громадяни країни, не мають можливості розрахуватися зі своїми боргами, так і Банки який тримають у заставі величезна кількість нерухомості, яку ніхто не хоче купувати через відсутність грошових коштів.

Тому інвестиції з-за кордону дуже навіть вітаються, а Іспанські банки охоче роздають кредити платоспроможним особам, бажаючим тут оселиться.

Для отримання резиденції необхідно оформити візу у себе на батьківщині, після чого отримати картку резиденції на території Іспанії.
У наступній статті я більш детально напишу, які документи потрібно надати для оформлення посвідки на проживання.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *